Wednesday, August 31, 2022

Πεζοπορία στον Προφήτη Ηλία (Καλοκαίρι 2022)


  Την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022, πραγματοποιήθηκε για πρώτη χρονιά η προγραμματισμένη πεζοπορία - ανάβαση στην βουνοκορφή και το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, με στόχο να καθιερωθεί σε ετήσια βάση κάθε καλοκαίρι.   

 Στις 8 το πρωί, μαζευτήκαμε στην κεντρική πλατεία του χωριού απ' όπου ξεκινήσαμε την πορεία μας στα σοκάκια του χωριού αρχικά, και μετέπειτα στο πυκνό ελατόδασος ακολουθώντας το παλιό μονοπάτι που χρησιμοποιούσαν ανέκαθεν οι ντόπιοι για να ανεβαίνουν στο βουνό.

  Έτσι λοιπόν, 23 άτομα συνολικά βρεθήκαμε μέσα σε ένα πανέμορφο αλπικό τοπίο και από την ράχη της Φαφούτας (1.568μ.) αγναντέψαμε την υπέροχη θέα προς όλες τις κατευθύνσεις. Ακολούθησε περιήγηση σε διάφορα σημεία του βουνού, αλλά και σύντομη ξενάγηση-περιγραφή της θέας προς τα γύρω βουνά, χωριά, λίμνες κτλ., που είναι ορατά από την κορυφή.

   Στην πεζοπορία συμμετείχαμε συνολικά 23 άτομα και όλοι μας απολαύσαμε πλήρως, τόσο το περπάτημα στην φύση, όσο και τις ατέλειωτες ομορφιές αυτού του ξεχωριστού βουνού το οποίο έχουμε την τύχη δεσπόζει ακριβώς πάνω από τον Άγιο Βλάσιο.

 Η συγκεκριμένη δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των δράσεων που διοργανώθηκαν την καλοκαιρινή περίοδο στο χωριό από τον Σύλλογο Αγιοβλασιτών Αγρινίου και την Εθελοντική Ομάδα, ύστερα από σχετικές ανακοινώσεις στο facebook και αφισοκόλληση σε διάφορα σημεία της Τοπικής Κοινότητας.

Στην αφετηρία.

Ξεκινώντας.

Στα σοκάκια του χωριού, περνώντας δίπλα από τον κεντρικό Ιερό Ναό.

Στην θέση Κουλούρι, αφήνουμε πίσω το χωριό.

Ανηφορίζοντας στο δάσος.

Η πετρόχτιση βρύση που συναντούμε στο τέλος του δάσος, λίγο πριν ανηφορίσουμε προς τις κορυφές.

Αριστερά η κορυφή του Προφήτη Ηλία (1.602μ.) και δεξιά η ράχη της Φαφούτας.

Η θέα αρχίζει να γίνεται όλο και πιο εντυπωσιακή.

Βγαίνοντας στην ράχη.

Παντού γύρω μας οι υπόλοιπες βουνοκορφές του Παναιτωλικού.

Στην Φαφούτα (1.568μ.).

Η θέα προς τον βορρά και την λίμνη Κρεμαστών.

Όλοι στην σειρά, όπως και οι ατέλειωτες βουνοκορφές πίσω μας!


Αναχώρηση από την Φαφούτα.

εθελοντικη ομαδα αγιου βλασιου 2022
Με φόντο την Φαφούτα!

Απολαμβάνοντας την θέα.

Ανηφορίζοντας ξανά προς το διάσελο.

Ξεκούραση στο εκκλησάκι.

Ξεκινάμε την κατάβαση προς το χωριό.

Ραντεβού του χρόνου!

1 comment:

  1. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα!! Η ενεργοποίηση των αισθήσεων και των αισθημάτων στο βουνό είναι το ισχυρότερο αντίδοτο κάθε τοξικότητας. Ενωμένοι και αλληλέγγυοι πορευόμαστε στη ζωή με χαρά και αισιοδοξία.

    ReplyDelete